Update 2013.

av den 2 juli 2013 i ALLMÄNT, BLOGG | 0 kommentarer

Jag inser när jag besöker min hemsida att det står att jag är 23 år, och att jag med andra ord inte uppdaterat den speciellt flitigt. Numera är jag 25 och det har hänt en hel del saker i mitt liv. Den största förändringen är att vi i mars 2012 kickade igång Megafonentidningen i mitt andra företag Megafonen och det är efter det som Fotograf Skellefteå hamnat mer och mer i andra hand.

Jag har fortfarande kvar fotoföretaget och studion men gör bara sporadiska jobb. Grovt sett tackar jag numera nej till alla privata kunder men tar fortfarande på mig vissa företagsjobb när jag känner att jag har tid. Med andra ord: Är du företagare och vill ha hjälp med bilder så kan du skicka iväg en offertförfrågan. Antingen kan jag ta jobbet eller så skickar jag dig vidare till någon annan duktig fotograf i Skellefteåområdet.

Det jag sysslar med nu är att jag är redaktör och producent av tidningen Megafonen som tio gånger per år går ut till över 30 000 brevlådor i kommunen. I skrivandets stund har vi levererat 14 nummer till tryck sedan starten och det har gått minst sagt över förväntan. Förutom att vi fått företaget att snurra bra, utökat till tre heltidsanställda, sysselsätter ytterligare ett tiotal deltider och ökat omsättningen varje år har vi dessutom fått ett antal utmärkelser: Nominerade till Årets Marknadsförare i Skellefteå 2010, utnämnda till Årets Marknadsförare i Skellefteå 2012, nominerade till Årets Nykomlingsföretag på Alvargalan 2013 och utsedd till Årets Nyföretagare 2012 i Skellefteå av Nyföretagarcentrum. För att läsa Megafonentidningen online kan du klicka här »

Där har ni en kort sammanfattning av mitt arbetsliv som det ser ut en sommardag, juni 2013. Igår gick jag på semester och det är tydligen först då jag har tid att göra sådana här uppdateringar.

Trevlig sommar!

Ni som vill komma i kontakt med mig gör det fortfarande genom magnus@fotografskelleftea.se eller kontaktformuläret här »

Instagram.

av den 14 maj 2012 i ALLMÄNT, FOTO | 4 kommentarer

20120514-094816.jpg
Rom 2011 fotat med iPhone.

Om ni är nyfikna på vad jag gör kan ni följa mig via Instagram där jag heter @mangelindkvist.

***

Jobbar just nu med maj-numret av Megafonentidningen (Nr 2 kan ni läsa här) och det är helt otroligt att vi snart gjort tre tidningar. Tiden går fort och jag kan inte säga annat än att det är inspirerande och att jag lär mig nya saker hela tiden. På återseende!

Vad jag gör på dagarna.

av den 10 april 2012 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

Som jag nämnt tidigare har jag och min kollega på Megafonen.nu startat en tidning. Här kan ni läsa det första numret. Och jag kan meddela att det är det roligaste jag gjort: Jag älskar att driva ett projekt från start till färdig produkt och vara med och påverka varje del. I tidningen har jag gjort 90% av alla texter, tagit 90% av alla bilder, layouten i hela tidningen och 50% av annonserna. Och i skrivandets stund jobbar vi med nummer 2. Det kan ni läsa från 26 april på Megafonen.nu »

En dröm går i uppfyllelse

av den 27 januari 2012 i ALLMÄNT | 1 kommentar


Utdrag ur Norran den 25/1.

Megafonen.nu är mitt andra företag som jag driver tillsammans med min kollega Peter Ziolkowski. Vi tar nu nästa steg och startar en tidning som kommer ut den första gången 22 mars. Jag kommer främst att jobba med innehållet och layouten.

Det här betyder att en dröm – att driva en egen tidning – går i uppfyllelse. Men det innebär också vissa förändringar för Fotograf Skellefteå AB.

Från och med nu kommer jag inte boka några privat-fotograferingar som barnfoto, familjefoto eller liknande. Däremot kommer jag fortfarande i mån av tid ta på mig företagsjobb. Så om du behöver en bild till kundtidningen eller företagsporträtt kan du kontakta mig.

OBS 1! För er som har presentkort: Ni kan fortfarande boka tid hos mig så länge som presentkortet är giltigt.

OBS 2! Ni kan naturligtvis fortfarande beställa bilder som är fotograferade hos mig. Bara att skicka ett mail eller slå en signal.

Och till er som söker en porträttfotograf kan jag tipsa om Sara Marklund ( www.saramarklund.se ) som är väldigt duktig och hyr in sig i min studio.

Bröllop: Sara & Nils – inlägg 2.

av den 13 januari 2012 i BRÖLLOP | 3 kommentarer

… och det kommer mer. Var med hos frisören, i kyrkan och på festen också. Trevlig helg så länge!

Bröllop: Sara & Nils – inlägg 1.

av den 12 januari 2012 i ALLMÄNT, BRÖLLOP | 0 kommentarer


En av så många fina bilder…

Lovade igår att lägga upp fler bilder på brudparet, varav Nils är min bror, här på bloggen. Känner nu (klockan är 18.28 och jag ska jobba på Skellefteå AIK-Linköping ikväll) att jag inte kommer att hinna. Men imorgon är en ny dag och mest troligt trillar det in ett gäng bilder då.

Vill i alla fall ta tillfället i akt att säga grattis till Sara och Nils och önska dem all lycka i framtiden.

***

Jag kommer att fota betydligt mindre privata fotograferingar (barn, bröllop och liknande) i framtiden. En dröm håller på att gå i uppfyllelse och då kommer jag inte att ha tid. Mer om det senare!

Juryarbete.

av den 10 januari 2012 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

20120110-103051.jpg
Ola och Jonas i Jonas studio.

Har tillsammans med fotograferna Ola Westerberg och Jonas Westling agerat jury i Skellefteå Fotoklubbs klubbmästerskap. Fanns många riktigt fina bidrag. Vem som vinner offentliggörs den 17 januari om jag förstått det rätt.

***

Nu är det god natt. Imorgon hoppas jag hinna publicera ett gäng bilder från min brors bröllop.

Back to work.

av den 3 januari 2012 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

20120103-084257.jpg
iPhone-bild från Gili-island. Det här är utsikten från där vi åt frukost sex av dagarna.

Sådärja. Då var man hemma i snöiga Sverige igen efter nästan tre veckor i Indonesien. Resan har varit underbar förutom ett dödsfall på hotellet vi bodde (se under nästa bild). Vi har solat, badat, snorklat, surfat och samlat kraft.

20120103-084323.jpg
Bild från rummet där 20-åringen dog.

Tyvärr blev det även lite jobb. En 20-årig Umeå-bo brann inne på det hotell vi bodde stora delar av resan. Jag levererade text och bild till VF och VK. Vi hade sett killen före det hände men inte umgåtts med honom. Tragisk historia hur som helst. Läs mer om händelsen på Folkbladet »

***

Efter det att jag kom hem (28/12) till det att vi firade in det nya året hann jag med jobb på Skellefteå AIK-Modo på fredagskvällen och en bröllopsfotografering på självaste nyårsaftonen. Bilder därifrån kommer mycket troligt senare här i bloggen.

***

Nytt år och nya möjligheter. 2012 ser ut att bli ett enormt spännande år för mig och framförallt gäller det då arbete med Megafonen.nu där vi kommer att utveckla verksamheten ordentligt. Mer om det senare. God fortsättning på 2012!

Semester.

av den 10 december 2011 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

20111210-094157.jpg

Är på väg att gå ombord på det plan som ska ta mig och min vän Chrille till Indonesien och Bali.

Jag är alltså borta från idag till den 29 december. Vill ni nå mig är det enklast via e-post (magnus@fotografskelleftea.se). Eller om det är brådskande kan ni skicka sms till 073-2956138.

God jul!

Välkommen vinterland

av den 5 december 2011 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

20111205-123143.jpg

Kom ihåg att idag är sista dagen att beställa bilder som ni vill ha innan jul.

Syskonkärlek.

av den 3 december 2011 i BARN, FOTO | 0 kommentarer


Bild från torsdagens fotografering.

Jocke Lindström kommer hem.

av den 1 december 2011 i ALLMÄNT, SPORT | 0 kommentarer


Bild på Jocke från i somras till Folkbladet.

Matchen mot Luleå är slut. Skellefteå förlorade på straffar trots att de spelade helt okej ikväll. Men det är inte många som bryr sig om matchen nu när Joakim Lindström kommer hem. Förra årets poängkung blir inte kvar i NHL utan spelar med Skellefteå AIK resten av säsongen. Utan tvekan en grym förstärkning.

Invigning av Bryggargatan.

av den 1 december 2011 i FÖRETAG, FOTO | 0 kommentarer


De tre som driver Bryggargatan i Skellefteå.

Var på premiärmingel på Skellefteås nya restaurang Bryggargatan igår onsdag. Vi hade vår duktiga vimmelfotograf Maria Brännström på plats från Megafonen.nu men jag passade på att ta ett gäng bilder när jag ändå var där. HÄR hittar du vimmelbilderna på Megafonen.nu

***

Nu är jag på plats i Skellefteå Kraft Arena igen för att se derbyt mellan Skellefteå och Luleå. Följ gärna min direktrapport på Folkbladet.nu

Företagsfoto: Guldsmeden

av den 30 november 2011 i FÖRETAG, FOTO | 0 kommentarer

Fotade Guldsmedens personal och butik tidigare i höst. Här är några av bilderna som kan komma att finnas på deras hemsida inom en snar framtid.

Barnfoto: Nilsson

av den 30 november 2011 i ALLMÄNT, BARN | 0 kommentarer


Några av de bilder jag fixat till idag.

Sitter och redigerar bilder och har skickat iväg en leverans till tryckeriet.

***

Gårdagens stora nyhet: Anders Behring Breivik var tydligen psykisk sjuk när han dödade 77 människor i Norge den 22 juli i år. Vem hade trott annat?

***

Sju grader varmt klockan sju på morgonen. Nu är det vår igen!

Interiör: Clive Russel

av den 29 november 2011 i FÖRETAG, FOTO | 0 kommentarer


Frisörsalongen Clive Russel har renoverat sina lokaler.

Har varit och tagit ett gäng bilder i Clive Russels frisörsalong i Skellefteå nu på morgonen. De ha renoverat och jag kan inte säga annat än att det blev riktigt bra. Fräscht, ljust och snyggt.

Fotade även deras personal tidigare i höst. Du hittar deras nya hemsida här »

 


Fyra av de tretton jag fotade till hemsidan.

 

God morgon.

av den 28 november 2011 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

20111128-084049.jpg

Bröllop och ishockey.

av den 26 november 2011 i ALLMÄNT | 0 kommentarer

En lång och intensiv arbetsdag går mot sitt slut. Har fotat ett brudpar i studion, fotat på deras vigsel i Skelleftehamn och sedan åkt direkt till Skellefteå AIK-Frölunda. Efter matchen har jag skrivit matchreferat, satt betyg på alla spelare och spelat in webb-TV med Oscar Möller. Jag har inte frågat brudparet om jag får lägga ut bilder så det låter jag bli. Kanske kommer så småning om.

Nu pustar jag ut och ser fram mot en – nästan – ledig söndag. Jag ska lägga ut ett gäng vimmelbilder på Megafonen.nu på söndagsförmiddagen… Trevlig helg!

FF:s annonsbilaga: Hemmamatch

av den 25 november 2011 i JOURNALISTIK, SPORT | 0 kommentarer


Mittuppslaget.

Igår, torsdag, landade FF:s annonsbilaga i brevlådan hos alla de som prenumererar på Norran. Jag har fotat och skrivit det mesta i tidningen och Olof Palm har redigerat själva layouten.

***

Ikväll blir det VF-jobb, imorgon bröllop och jobb på ishockeyn och på söndag ledig. Fick förfrågan om att åka till Piteå för att bevaka Piteå-Björklöven men det fick vara för den här gången. En ledig söndag bäddar alltid för en bra arbetsvecka…

Barnfotografering: Meja

av den 24 november 2011 i BARN, FOTO | 0 kommentarer

Fotograferade nyss Meja Lundström i studion. En solstråle som gjorde att det blev väldigt lättjobbat.