MAGNUS LINDKVIST

 

Magnus Lindkvist, född 1988, brinner för företagande, fotografering, journalistik och layout. Det är helt enkelt en kille som gillar att skapa. Magnus har drivit eget företag sedan 2006 men har sedan dess även hunnit med att vara anställd på t.ex. lokaltidningen Norra Västerbotten i ett år som skrivande reporter.

Förutom Fotograf Skellefteå AB äger Magnus 50% i Megafonen.nu, en lokal nöjessida i Skellefteå. När Magnus inte jobbar gillar han att träna och, som alla andra, umgås med vänner och familj.

Magnus kommer ursprungligen från Medle en mil väster om Skellefteå.

 


 

Arbetslivserfarenheter:

2006-2010 Magnus Lindkvist Foto & Design
Enskild firma med inriktning på foto och frilandsjournalistik.
2007 Photomic Skolfoto
fotografering av skolfoto (även 2009 åt Photomic genom Fotograf Skellefteå AB)
2008 Västerbottens Folkblad
vikariat på lokalredaktion tre månader.
2008-2009 Norra Västerbotten
vikariat i ett år varav fem månader som sportreporter och sju som webbreporter.
2009 - Fotograf Skellefteå AB
Äger och drivet Fotograf Skellefteå AB. Reklam, porträtt och redaktionellt foto är ett par hörnstenar, men jag arbetar även som frilansande journalist genom företaget.
– Gjort reportageresa till Irak med VF som uppdragsgivare oktober 2009.
– Text och bild till Skellefteå FF:s bilaga Hemmamatch.
– Bevakat all sport åt VF i Skellefteåområdet.
– Foto till VF:s hockeybilaga tre år i rad.
2010 - Nöjesmegafonen i Skellefteå AB
Startade Megafonen.nu med Peter Ziolkowski i slutet av mars 2010. Megafonen.nu har samlat all information på ett och samma ställe så att Du som besökare enkelt ska kunna hitta vad som händer och är på gång i Skellefteå.Från och med 2012 finns även Megafonen-tidningen som 10 gånger per år skickas ut till ca 30 000 brevlådor i Skellefteå kommun.

Nominerade till Årets Marknadsförare i Skellefteå 2010

– Utnämnda till Årets Marknadsförare i Skellefteå 2012

– Nominerade till Årets Nykomlingsföretag på Alvargalan 2013

– Utsedd till Årets Nyföretagare 2012 i Skellefteå av Nyföretagarcentrum


 

 

”Magnus Lindkvist levererar alltid. Oavsett om det gäller text eller bild, oavsett om han har små eller stora medel till förfogande. Han har under ett par års tid obehindrat kryssat mellan idrotter som orientering, motorsport, fotboll, skidor, ishockey och friidrott. Han är en vass liverapportör för folkbladet.nu när Skellefteå AIK spelar. Bilderna till VF:s elitseriebilaga har två år i rad hållit magisk kvalitet. Först de klassiska guldbilderna på Tim Erixon, Adam Larsson och David Rundbla, följt av årets ruffiga samt enkla men geniala bilder från Scharinsområdet i Skellefteå”. Tomas Ruuth, sportchef Västerbottens Folkblad

 


 

I media:

 

Det är affärsmagasinet Raket som går ut till 10 000 företag mellan Skellefteå och Haparanda som listat ”Tio 80-talister att hålla koll på”.

Om mig står det: 22-årig mediaföretagare från Västerbottens nordligaste stad. Magnus startade eget redan 2006, och har även hunnit med att knega på diverse lokaltidningar. Idag förevigar han ögonblick med Fotograf Skellefteå AB och är delägare i den lokala nöjessajten Megafonen.nu.

 

”Fotografen Magnus Lindkvist som är uppväxt i Medle strax utanför Skellefteå, fick fart på sin karriär när han gjorde ett ”hemma hos reportage” hos hockeyspelaren Brett Harkins för något år sedan.

Efter det fick han jobb på lokaltidningens sportredaktion och jobbade där ett tag, innan han till slut bestämde sig för att satsa på att starta en egen fotostudio. Strax innan sommaren startade han sin studio och det trots konjunkturen som fortfarande gör eget företagande lite ”skakigt”.

Hans portfolio som är fylld av proffsiga bilder växer sig bara starkare och starkare, hans namn är helt klart något att lägga på minnet.” Text: Helena Berglund i Bil och Bostad

 

Västerbottens Folkblad och Norra Västerbotten 2009.

 

 

 

Magnus Lindkvist. Foto: Sara Marklund

Bröllopsfotografering juli 2010

Megafonen.nu firar 1 år i april 2011 på ett fullsatt Folkparken. Klicka för större bild.

I Irak oktober 2009 med en för tillfället lånad Kalashnikov. Första annonsen för Fotograf Skellefteå